Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Косовският президент призова гражданите да не се подчиняват на мерките на правителството

Свят

Косовският президент призова гражданите да не се подчиняват на мерките на правителството

Снимка:

Хашим Тачи сезира Конституционния съд за действията срещу COVID-19

Президентът на Косово Хашим Тачи шокира международната и медицинската общност с призив към сънародниците си да не се съобразяват с наложените от правителството ограничения за придвижване.

В късните часове той свика извънредна пресконференция, за да каже, че такива ограничения на основните свободи могат да бъдат налагани само при обявяване на извънредно положение.

„Бях принуден да събера медиите тази вечер в този късен час заради решение, което е опасно за гражданите и сигурността на страната. Албин Курти (премиерът на Косово) и правителството явно нарушават конституцията на Косово“, заяви президентът.

Тачи не просто призова косоварите да не се съобразяват с наредбата, но настоя полицията и органите за сигурност да не изпълняват на правителствените решения, защото ако го направят „те самите ще извършват престъпление”.

Тачи ще се обърне към Конституционния съд на Косово с цел да се обезсилят наредените от Курти мерки.

Правителството на Курти вчера късно вечерта обяви редица мерки, между които забрана за движение на граждани и частни превозни средства от 10.00 до 16.00 часа и от 20.00 до 06.00 часа.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив