Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Ковачевски: Наследниците на Гоце Делчев ще вкарат наследниците на Радев в конституцията

Свят

Ковачевски: Наследниците на Гоце Делчев ще вкарат наследниците на Радев в конституцията

Ковачевски: Наследниците на Гоце Делчев ще вкарат наследниците на Радев в конституцията - Tribune.bg
Снимка:

Така премиерът на РСМ отговори на изказване на българския държавен глава

Това, върху което работим, означава, че наследниците на Гоце Делчев ще впишат в конституцията сънародниците и наследниците на Радев - така премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски коментира думите на българския президент Румен Радев.

Радев заяви, че ръководството на Северна Македония може да претендира, че изгражда модерно, мултиетническо общество, когато намери сили да впише сънародниците на Гоце Делчев в своята конституция. Според президента ръководството на Северна Македония трябва да убеди своите граждани, че гради демократична държава.

„Това, върху което работим в момента, е сформирането на работна група за конституционни промени, след като тази група направи промените, това означава, че наследниците на Гоце Делчев ще вкарат сънародниците и наследниците на Радев в македонската конституция“, смята премиерът на Северна Македония. Той заяви, че Северна Македония не преговаря с България, а с Европейския съюз.

Това е нещо, което трябва да се случи, защото гражданите заслужават да живеят в държава член на ЕС, посочи Ковачевски, който уточни, че и в момента чрез създадената работна група по този въпрос се работи.


 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати