Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Крал Чарлз III поздрави събралите се хора пред Бъкингамския дворец

Свят

Крал Чарлз III поздрави събралите се хора пред Бъкингамския дворец

Крал Чарлз III поздрави събралите се хора пред Бъкингамския дворец - Tribune.bg

Това стана преди ключовата му първа реч

Крал Чарлз III пристигна в Лондон, където в 20 часа българско време се очаква да произнесе първата си реч след смъртта на кралица Елизабет.

Кралят беше посрещнат от развълнувана тълпа хора, които му изказаха съболезнования и стискаха и целуваха ръката му. Една жена дори успя да го целуне, с което наруши протокола, но очевидно актът ѝ е бил приет от Чарлз, който се смята за изключително емоционален.

След това кралят и кралицата –консорт Камила разгледаха хилядите цветя и писма, оставени за покойната му майка му пред вратите на  Бъкингамския дворец. Докато двойката се разхождаше, тълпата приветства новия крал с викове. 

КадърКадър

По-рано 96 топовни салюти и камбанен звън прозвучава в знак на почит към починалата кралица, с която си отива една ера от британската монархия.

БГНЕСБГНЕС

Докато депутатите се събират, за да отдадат своята признателност, Лиз Тръс я описа като „един от най-великите лидери, които светът някога е познавал“. Премиерът изнесе реч в началото на извънредно заседание на парламента. Тя нарече монарха „най-страхотния дипломат на нацията“, и каза, че нейното посвещение на длъжността ѝ е пример за всеки.

Обичайната дейност на парламента беше временно прекратена и законодателите ще прекарат два дни, в които ще отдават почит на кралицата, която почина вчера след седем десетилетия на трона.

Законодатели на по-висше ниво ще дадат обет пред Крал Чарлз III.

БГНЕСБГНЕС


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети