Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Кралица Елизабет II: Посланието за мир и добрата е вечно (ВИДЕО)

Свят

Кралица Елизабет II: Посланието за мир и добрата е вечно (ВИДЕО)

Кралица Елизабет II: Посланието за мир и добрата е вечно (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

В традиционното си послание за Рождество Христово кралицата се пошегува, че изминалата година е била натоварена за семейството ѝ

Посланието за мир и добрата е вечно. Това припомни кралица Елизабет II в традиционното си послание по случай Рождество Христово.

„Коледната история запазва своята привлекателност, тъй като не дава теоретични обяснения за пъзелите на живота. Вместо това, става дума за раждането на дете и надеждата, която това раждане донесе на света. Малцина разпознаха Иисус, когато той се роди. Сега го следват милиарди. Вярвам, че посланието му за мир на земята и доброта към всички е вечно. Това послание може да бъде чуто от всички, необходимо е да бъде чуто, както винаги“, заяви британската кралица.

„Някои култури смятат, че дългият живот носи мъдрост. Бих искала да вярвам в това. Може би част от тази мъдрост е да признаеш някои от загадъчните парадокси на живота като например този, че човешките същества имат огромна склонност към доброто, но въпреки това и способност да вършат зло“, каза кралицата.

Тя не пропусна да отбележи колко важна е любовта и сплотеността в семейството. Елизабет II се пошегува и със собственото си семейство, като подчерта, че 2018 г. е била доста натоварена за кралския двор.

„ Беше много натоварена година за семейството ми с две сватби и две бебета, а скоро се очаква още едно дете. Всички от семейството помагат за това бабата да бъде доста заета“, пошегува се кралицата.

В действителност 2018 г. бе доста емоционална за кралското семейство на Острова. През май бе сватбата на принц Хари и Меган. Последва сватбата на внучката на кралицата Юджийн.

Роди се третото дете на Уилям и Кейт – Луи. Внучката на кралицата Зара Тиндъл също роди. А сега семейството очаква и раждането на детето на Хари и Меган.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати