Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Кристалина Георгиева встъпва в длъжност като управляващ директор на МВФ

Свят

Кристалина Георгиева встъпва в длъжност като управляващ директор на МВФ

Кристалина Георгиева встъпва в длъжност като управляващ директор на МВФ - Tribune.bg
Снимка:

Досега българката беше Главен изпълнителен директор на Световната банка

Официално Кристалина Георгиева встъпва в длъжност като управляващ директор на МВФ. Тя поема важния пост от Кристин Лагард, която застава начело на Европейската централна банка.

Досега българката беше Главен изпълнителен директор на Световната банка, като за няколко месеца оглави институцията. По емоционален начин тя бе изпратена от своите колеги. Изненадата е включвала изпълнение на народни танци, а в последствие самата Кристалина повела хорото, на което са се включили, както работещите в банката българи, така и много други служители.          

„Точно след 1001 запомнящи се дни е време да си кажем довиждане с чудесните приятели и колеги от Световната банка. Благодаря им, че бяхме един отличен екип и заедно успяхме да направим институцията по-силна и по-целеустремена в борбата с бедността по света“, написа Георгиева във Фейсбук при напускането на Световната банка.

Тя влезе в МВФ с българска носия и отправи също емоционално видеопослание. „За мен е изключителна чест, че бях избрана за следващия директор на международния валутен фонд. Аз съм първият човек от развиваща се пазарна икономика, който ще ръководи фонда”, сподели тя.

Георгиева благодари и на България за подкрепата.    

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още