Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Алексей Навални е бил преместен в затворническа болница

Свят

Алексей Навални е бил преместен в затворническа болница

Алексей Навални е бил преместен в затворническа болница - Tribune.bg
Снимка:

Последните три седмици той е в гладна стачка

Руският опозиционен лидер Алексей Навални е преместен в затворническа болница и властите там казват, че състоянието му е „задоволително", съобщи BBC. Навални гладува от 20 дни. Опозиционерът се оплаква от неадекватна медицинска помощ. Той се намира в колонията Покров на 100 км от Москва.

От затворническата служба на FSIN казват, че той се преглежда ежедневно от лекар и се е съгласил да приема витамини.

„Лекарска комисия реши Навални да бъде прехвърлен в стационар на областната болница за осъдени лица на територията на Трета наказателна колония във Владимирска област, която е специализирана в динамичното наблюдение на подобни пациенти", съобщи Федералната служба за изпълнение на наказанията.

Личните лекари на Навални предупредиха, че той ще „умре в рамките на следващите няколко дни", ако не му бъде предоставена спешна медицинска помощ за остра болка в гърба и изтръпване на краката. Опозиционерът започна гладна стачка на 31 март в знак на протест, че не може да се срещне със собствения си медицински екип, а лекарите му казват, че последните резултати от кръвните тестове показват, че той може да страда от бъбречна недостатъчност и да спре сърдечен арест всеки момент. Навални бе отровен с нервно вещество през август миналата година и само тясно оцеля. Той бе затворен през февруари заради стари обвинения за присвояване, които според него са политически мотивирани. Европейският съд по правата на човека установи нарушения на правосъдието по делото срещу него.

По-рано САЩ предупредиха Русия, че ще има „последствия", ако най-видният критик на президента Владимир Путин умре в затвора. Обединеното кралство, Франция, Германия и Европейският съюз също изразиха загрижеността си за лечението му и поискаха освобождаването му.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Одобрявате ли острия тон на Румен Радев към представителите на ПП/ДБ във връзка със скандалния запис и втория мандат?
Покажи резултати Скрий резултати