Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Кризата в Казахстан: Президентът издаде заповед за стрелба без предупреждение

Свят

Кризата в Казахстан: Президентът издаде заповед за стрелба без предупреждение

Кризата в Казахстан: Президентът издаде заповед за стрелба без предупреждение - Tribune.bg
Снимка:

Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев издаде заповед за откриване на огън без предупреждение. По време на обръщение към нацията той нарече демонстрантите – въоръжени обучени бандити и се зарече, че няма да води преговори с тях.

„В чужбина се отправят призиви към страните да преговарят за мирно разрешаване на проблемите. Пълна глупост! Какви преговори могат да се водят с престъпници, с убийци? Имаме си работа с въоръжени и обучени бандити“, каза Токаев.

Държавния глава изказа специални благодарности на руския си колега Владимир Путин за изпращането на военни част в помощ на Казахстанските власти.

По време на размириците в страната са пострадали около 519 търговски обекта, ресторанти, транспортни съоръжения, както и банкомати, се казва в доклад на властите.

В документа се посочва още, че щети са нанесени главно на предприятия в търговията, ресторантьорството, транспорта, услугите и финансовия сектор – най-вече банкомати.

В страната вече започнаха да пристигат миротворци от силите на ОДКС. На този етап те са руския контингент.

По рано стана ясно, че  сградата на филиала на телевизионната компания „Мир“ в Алмати е избухнал пожар.

Мироопазващите и правоприлагащи органи пък са поели контрола над летището в Алмати, обезопасени са и други важни обекти, а Токаев заяви, че конституционният ред в страната му  е възстановен в по-голямата си част.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети