Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Лавров призова за създаване на независима палестинска държава

Свят

Лавров призова за създаване на независима палестинска държава

Лавров призова за създаване на независима палестинска държава - Tribune.bg
Снимка:

Руският външен министър Сергей Лавров настоя за създаването на палестинска държава, докато коментира ситуацията в Газа по време на годишната си пресконференция, съобщи Си Ен Ен.

"Основната насока на усилията трябва да бъде създаването на палестинска държава в пълно съответствие с решенията на Съвета за сигурност - държава, която, както е записано в тези решения, ще съществува в условия на сигурност и добросъседство заедно с Израел, с другите държави в региона", изтъкна Лавров.

"Без това, каквото и да се случи, ще станем свидетели на рецидиви на насилието, което сега се наблюдава в Газа, защото без създаването на палестинска държава палестинският народ ще продължи да се чувства в неравностойно положение, ще продължи да живее в условия на непълноценна справедливост", твърди руският първи дипломат.

Той заяви, че "се надява израелската държава в крайна сметка да стигне до този извод", но също така заяви, че разбира, че това е "неприемливо за Израел в момента".

"Не можем да направим нищо друго, освен да им го обясним", аргументира се външният министър.

След това Лавров призова, че усилията за посредничество от страна на САЩ няма да дадат резултат, ако няма "пряк диалог между палестинците и израелците".

"Да приемем, че, така да се каже, "възрастните мъже" някъде ще се споразумеят за това как палестинците ще продължат да живеят, а след това ще им го представят. Това няма да има успех. Единствено прекият диалог, който трябва да бъде възстановен", изтъкна главата на руската дипломация.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати