Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Лекари съветват преболедувалите COVID-19 да спрат цигарите

Свят

Лекари съветват преболедувалите COVID-19 да спрат цигарите

Лекари съветват преболедувалите COVID-19 да спрат цигарите - Tribune.bg
Снимка:

Пациентите, преболедували коронавирусна инфекция, трябва задължително да спрат цигарите под всякаква форма, ако искат да опазят белите си дробове от трайните увреждания, които последствията от вируса могат да причинят. Това съветват руски пулмолози.

Пушенето - макар и с неговите алтернативни варианти като наргилета, електронни цигари и наргилета, може да увредят допълнително и без това уязвимите бели дробове на хората след COVID-19.

Лекарите съветват и да се спазват специални хранителни и тренировъчни режими, които да спомогнат за удължаване на живота на белите дробове.

Здравословна храна, отказ от алкохол, леки тренировки и задължителна респираторна рехабилитация могат да спомогнат за преодоляване на последиците от вируса. Тренировъчният режим трябва да комбинация от натоварване с по-малко активни движения, и без кардио, съветват лекарите.

За възстановяване от болести може да бъде полезен комплекс от витамини, антиоксиданти (най-вече в плодове и зеленчуци), висококачествен прием на протеини и фибри в дневното меню.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема