Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Лепа Брена предизвика политически скандал

Свят

Лепа Брена предизвика политически скандал

Лепа Брена предизвика политически скандал - Tribune.bg
Снимка:

Хърватски генерали осъдиха остро поведението на турбо-фолк певицата

Четирима известни хърватски генерали публично осъдиха поведението на сръбската турбо-фолк певица Лепа Брена по време на концерта ѝ в столицата Загреб.

На концерта Лепа Брена "развя престъпния югославски флаг, който символизира агресията срещу Хърватия", се казва в позицията на генералите Иван Тол, Иван Капулар, Маринко Крешич и Миле Чук, цитирана от БГНЕС.

Генералите искат държавните органи да вземат необходимите мерки и подобни прояви никога повече да не се повтарят на територията на страната. Според тях става въпрос "за проява на национален позор в центъра на хърватската столица". Под този флаг с петолъчката са извършени безброй престъпления срещу хърватския народ.

„Как е възможно, при това ненаказано, да се размахва един престъпен флаг в центъра на суверенна и международна призната държава. На 14 и 15 декември бяхме свидетели на публично унижение на хърватския народ от страна на Фахрета Яхич Живойинович, по-известна като Лепа Брена. Същата тази Брена се снимаше в маскировъчни дрехи в Бръчко /в Босна, където бе извършено масово клане от сръбската армия през 1992г., бел.ред./, както и по време на великосръбската агресия в Хърватия, Босна и Херцеговина при унищожаването на стотици градове и села и избиването на невинни хора", се казва още в позицията на генералите.

Те задават и въпроса "кой носи отговорност за този позор, унижение и подигравка с националното достойнство".


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати