Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Лейди Гага с трогателно обръщение към Япония в Туитър

Свят

Лейди Гага с трогателно обръщение към Япония в Туитър

Лейди Гага с трогателно обръщение към Япония в Туитър - Tribune.bg
Снимка:

Повод е годишнината от опустошителното земетресение и цунами през 2011г.

„Здравей, Япония, това е лейди Гага! Изглежда, сякаш бе вчера, когато гледах по новините опустошителното земетресение и цунами и си мислех какво мога да направя, за да помогна“, обръща се към японските граждани известната изпълнителка в Туитър. Тя си припомня, че след като става свидетел на кадрите от опустошителното земетресение и цунами през 2011г., е провела много телефонни разговори този ден, за да разбере как да помогне.

Лейди Гага създаде гривната „Ние се молим за Япония" и призова почитателите си тогава – „Купете сега за само 5 долара, тъй като всички приходи ще отидат при жертвите на цунамито“. Изпълнителката предостави като подкрепа 5 млн. долара на японските власти.  

„През годините слушах за бързото възстановяване на вашите прекрасни градове. Изпитвам голямо уважение към хората на Япония за вашата сила, доброта и любов един към друг“, изтъква днес в обръщението си звездата. Тя смята, че този пример дава надежда на хората и сега, когато навсякъде по света те преминават през ковид пандемията.

„Разбирам, че много хора преминават през болката, емоционално и психически. Нека всички да продължим да се подкрепяме един друг, да бъдем внимателни един към друг и да се обичаме. Винаги ще се моля за теб, Япония, за един по-добър свят. Ние все още изживяваме трудните времена на коронавируса, бъдете внимателни към себе си и хората около вас. Очаквам да посетя Япония скоро. Обичам ви!“, завърши носителката на Оскар и символично изпрати целувка на страната на изгряващото слънце.

 

Япония днес отбелязва десет години от ядрената катастрофа във Фукушима. Страната отдава почит на жертвите на земетресението от 2011 г. и причиненото от него цунами в североизточната й част, довели до най-тежката ядрена катастрофа в света след кризата в Чернобил през 1986 г. За отбелязване на десетата годишнина от трагедията, в цяла Япония ще има възпоменателни служби.

Отбелязване на годишнинатаОтбелязване на годишнината


Топ новини

виж още
Актуална тема