Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Лидерът на републикаците в САЩ се оттегли

Свят

Лидерът на републикаците в САЩ се оттегли

Лидерът на републикаците в САЩ се оттегли - Tribune.bg
Снимка:

Причината - натиск от страна на Тръмп

Председателят на Републиканската партия Рона Макданиъл напуска поста, съобщи Ройтерс. Агенцията отбелязва, че това се случва след седмици на публичен натиск от страна на Доналд Тръмп.

Този ход идва, след като бившият президент Тръмп, фаворитът за президентската номинация на партията, посочи, че иска да направи промени в Националния комитет на Републиканската партия (RNC), докато се подготвя за вероятен реванш с президента Джо Байдън, демократ, през ноември.

„В исторически план в републиканския Национален комитет се е извършвала промяна, когато е бил излъчван кандидат-президентът ни, и моето намерение винаги е било да спазя тази традиция. Оставам отдадена на мисията да се върнем в Белия дом и да бъдат избрани републиканските кандидати по всички етажи на властта през ноември“, каза в изявление Макданиъл.

Тя благодари на Тръмп и поясни, че оставката ѝ ще влезе в сила на 8 март, за да се даде възможност на републиканския кандидат-президент да избере новия председател на партията.

Преди две седмици Тръмп подкрепи председателя на Републиканската партия в Северна Каролина Майкъл Уотли за следващия председател на RNC и своята снаха Лара Тръмп за съпредседател.

Който и да замени Макданиел, ще се изправи пред предизвикателството да обедини една раздробена партия само девет месеца до изборите през 2024 г., пише Ройтерс.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати