Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Ликвидираха боса на клана Гамбино

Свят

Ликвидираха боса на клана Гамбино

Снимка:

Това е първо мафиотско убийство в Ню Йорк от 34 години

Босът на мафиотския клан Гамбино в Ню Йорк е бил убит. 53-годишния Франческо Кали, известен като „Франки бой“, е бил застрелян пред дома си в сряда вечерта. Починал е малко по-късно в болницата.

Разстрелът става в Стейтън Айлънд – квартал, известен с обитателите си от криминалния свят.

Полицията съобщи, че неизвестен мъж е застрелял Франческо Кали, след което е избягал със син автомобил. За момента няма задържан, а разследването продължава. Свидетели разказват, че са чули най-малко шест изстрела, а след това членове на мафиотското семейство са се втурнали към простреляния.

Убийството на Франки бой е първото мафиотско в Ню Йорк след 1985 година. Тогава пред ресторант бе убит шефът на фамилия Гамбино Пол Кастелано. Смята се, че поръчителят на убийството е Джон Готи, който поема клана.

Франческо Кали пък застава начело на клана през 2015 година. Определян е за негов „кръстник“ , тъй като успява да привлече нови мафиоти към фамилията. Той обаче е изключително потаен и много малко хора са го виждали.

Смята се, че мафиотските семейства Дженовезе, Гамбино, Лукезе, Коломбо и Бонано контролират организираната престъпност в Ню Йорк от десетилетия.


Коментари (1)

Илия Парев Така им се пада на тези мафиоти
14.03.2019 14:58 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив