Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Ликвидирано е част от семейството на основния заподозрян за атаките в Шри Ланка

Свят

Ликвидирано е част от семейството на основния заподозрян за атаките в Шри Ланка

Ликвидирано е част от семейството на основния заподозрян за атаките в Шри Ланка - Tribune.bg
Снимка:

В неделя полицията щурмува щаба на ислямистката групировка NTJ

И в неделя имаше полицейски рейд в Шри Ланка. Полицията е щурмувала къща, която се смята за щаб на ислямистката групировка - Национална Таухийт Джамаат (NTJ), предаде Ройтерс. Смята се, че именно тази местна групировка стои зад жестоките нападения в Коломбо, при които загинаха над 250 души.

Според властите Захран Хашим ръководи групата или нейна фракция и е основният организатор на кървавите бомбени нападения по време на католическия Великден в Шри Ланка.

Междувременно стана ясно и че част от семейството му вече е ликвидирано. Бащата и двама братя на заподозрения организатор са били убити при операция на силите за сигурност. Зайни Хашим, Рилуан Хашим и баща им Мохамед Хашим са ликвидирани при операцията, при която загинаха общо 15 души – заподозрени, че са част от групировката. Преди време в социалните мрежи е публикувано видео с участието на тримата, в което призовават за тотална война срещу неверниците.  При операцията са ранени съпругата и дъщерята на Захран, съобщава още Ройтерс.

Междувременно властите са задържали над 100 души за връзки с ислямистки групировки, част от тях са от Сирия и Египет.

Ислямска държава пое отговорност за бомбените нападения. Именно Захран се появява без да крие лицето си в тяхно видео. Според властите обаче освен местната групировка NTJ, връзка може да има и групировката Джаматей Милату Ибрахим. И двете вече са забранени в страната.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети