Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Лиз Тръс закрива конгреса на торите с обещание "Нова Британия за нова ера"

Свят

Лиз Тръс закрива конгреса на торите с обещание "Нова Британия за нова ера"

Лиз Тръс закрива конгреса на торите с обещание Нова Британия за нова ера - Tribune.bg
Снимка:

Британският премиер Лиз Тръс ще закрие днес конгреса на Консервативна партия с обещание - "нова Британия за нова ера", като в първата си реч на конгреса на торите в качеството си на министър-председател тя ще наблегне на плана на финансовия министър Куази Куартенг за стимулиране на икономическия растеж, съобщава "Скай нюз". Това става два дни, след като Тръс направи завой в политиката и се отказа от намаляването на подоходния данък за най-богатите в резултат на публичните критики от нейните колеги депутати от Консервативната партия, припомня медията.

Конгресната зала в Бирмингам няма да бъде пълна, защото много депутати обявиха, че си тръгват във вторник вечер. Те искат да избегнат хаоса от насрочената за днес стачка на железниците, както и да загърбят хаоса след икономическите сътресения, които последваха обявяването на мини-бюджета от правителството.

В същото време вътрешният министър Сюела Брейвърман продължава да е център на внимание на конгреса с нейните изявления. След като по-рано каза, че е разгневена от депутатите, които кроят заговор срещу Лиз Тръс и че във Великобритания има прекалено много чуждестранни студенти, по-късно тя заяви, че иска страната да напусне Европейската конвенция за човешките права, което е в противоречие с политиката на правителството.


Етикети Лиз Тръс
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати