Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Лукашенко: Беларус иска мир, но се готви за война

Свят

Лукашенко: Беларус иска мир, но се готви за война

Лукашенко: Беларус иска мир, но се готви за война - Tribune.bg
Снимка:

 Александър Лукашенко подчерта мирните намерения на страната си "Не е необходимо да заплашваме никого. Не искаме никаква чужда територия", заяви беларуският лидер, цитиран от беларуската президентска канцелария. 

"Не вярвайте на онзи, който казва, че искаме да воюваме", заяви Лукашенко по време на посещение днес в Гродно, на границата с Полша и Литва, предаде ДПА, цитирана в БТА.  

"Ние се готвим за война и го казвам открито".

Лукашенко заяви, че Беларус оборудва армията си за възможността от нападение, като обвини членките на НАТО Полша и Литва, че се подготвят за война, като строят укрепления и купуват настъпателни оръжия.

Беларуският президент увери жителите на Гродно, което между войните е бил полска територия: "Вие принадлежите на нас. Няма да ви предадем на никого".

Близък съюзник на руския президент Владимир Путин, Лукашенко позволи Беларус да бъде използвана за разполагането на руски сили за инвазията в Украйна, започнала през 2022 г.

В Гомел, в противоположния край на Беларус, на границата с Русия и Украйна, беларуската вътрешна гвардия започна тридневно учение за проверка на бойната готовност.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати