Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Лукашенко обеща на Беларус „много скоро“ да го смени нов човек

Свят

Лукашенко обеща на Беларус „много скоро“ да го смени нов човек

Снимка:

Въоръжените сили на Русия ще бъдат разположени в републиката в случай на заплаха от разгръщане на нова световна война, обеща президентът

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви пред журналисти, че „много скоро“ друг човек може да го замени като президент на републиката.

„Израснах в тази страна, тя израсна в мен. Това не означава, че съм се вкопчил и до посиняване на пръстите ще се държа за президентското кресло. Не. След мен ще дойдат други хора, даже много скоро", обяви президентът на Беларус на среща с представители на обществеността. По думите му в момента има около 15-20 души, които са достойни да ръководят страната.

„Всички те са наясно кой може да бъде президент", коментира  

Лукашенко и отбеляза, че всички те са „донякъде подобни“ на него.

„Всичко ще бъде на равни начала, но прагматичните, нормални хора ще победят в Беларус“, сигурен е президентът, а опозицията, по думите му, „няма перспективи“.

Президентът на Беларус обеща, че въоръжените сили на Русия ще бъдат разположени в републиката в случай на заплаха от разгръщане на нова световна война, но в момента няма нужда да се създават руски бази в страната.

„Ако е необходимо, тук няма да има само база, всички въоръжени сили на Руската федерация ще бъдат разположени тук. При какви условия? В случай на опасност от разразяване на трета световна война“, обясни президентът. Той отбеляза, че Русия никога няма да разположи ядрени оръжия в Беларус, защото нямало смисъл от това.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още