Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Македония с нови 193 заразени с коронавирус

Свят

Македония с нови 193 заразени с коронавирус

Снимка:

Скопие е голямо огнище на зараза

За последното денонощие в Северна Македония са регистрирани нови 193 случая на заразяване с коронавирус, съобщи Министерството на здравеопазването, като най-много са болните в Скопие – 140 души.

Институтът за обществено здраве е регистрирал днес 46 оздравели пациенти, а от усложнения, предизвикани от заболяването са починали 9 души.

Общият брой на заболелите в страната от началото на епидемията е 4 482, от които 1 803 пациенти са оздравели, а 210 са починали, пише БГНЕС. 

Скопие е голямо огнище на зараза от коронавирус, по-специално няколко квартала в него, заяви македонският министър на здравеопазването Венко Филипче по време на днешната пресконференция.

Работи се интензивно за идентифициране на контактите на заболелите, като епидемиолозите се сблъскват с обичайните пречки по този въпрос. Полагат се усилия за идентифициране на контактите, които трябва да се тестват, както и на тези, които трябва да бъдат поставени под карантина.

Всички други градове в страната са относително стабилни, с изключение на Скопие и частично на Тетово, заяви министърът.

Той призова гражданите да се придържат към препоръките на здравните власти за носенето на маски, спазване на дистанция и поддържане на хигиена, за да може да се разтоварят малко болничните заведения и да се облекчи работата на лекарите, някои от които не са се прибирали вкъщи от месеци.

Според министъра, втората вълна на коронавирусната инфекция е дошла по-рано от очакваното, което е тенденция в целия регион, но страната е подготвена да реагира адекватно.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още