Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Македонската опозиция иска предсрочни избори, Заев им каза да се спрат

Свят

Македонската опозиция иска предсрочни избори, Заев им каза да се спрат

Македонската опозиция иска предсрочни избори, Заев им каза да се спрат - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на опозиционната македонска партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски иска предсрочни парламентарни избори. Премиерът и председател на управляващата СДСМ Зоран Заев реагира остро, че тези искания трябва да спрат, защото „спират производствените капацитети и цялостната македонска икономика“. В отговор на журналистически въпрос вчера Заев изтъкна, че страната има ясна посока, в която се движи - европеизацията.

„Всички трудни решения, взети в миналото, бяха заради икономическия стандарт на хората, да се създават нови работни места, да се мотивират нови инвестиции, да се увеличава износа, брутния вътрешен продукт на страната, и по този начин благосъстоянието на цялата нация“, подчерта премиерът. Според него всяко провеждане на предсрочни избори ще възпрепятства подобни процеси.

Тези дни Мицкоски отново повдига въпроса за предсрочни парламентарни избори.

„Предсрочни парламентарни избори трябва да се проведат възможно най-скоро, защото това нестабилно, малко, тънко правителствено мнозинство показа, че Македония е в хибриден режим, че е затънала в корупция и е на 111-то място. По брой чуждестранни инвеститори, по икономически спад, ние изоставаме или сме на дъното в региона“, смята Мицкоски.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати