Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Македонската опозиция: Ковачевски е приел Френското предложение

Свят

Македонската опозиция: Ковачевски е приел Френското предложение

Македонската опозиция: Ковачевски е приел Френското предложение - Tribune.bg
Снимка:

В поредното си изявление  опозиционната партия в Република Северна Македония ВМРО-ДПМНЕ твърди, че дипломати в страната и бивши висши държавни служители потвърждават, че правителството на Димитър Ковачевски е приело предложението на френското председателство и то е „минало по каналите за комуникация между МВнР и Франция“.

„ВМРО-ДПМНЕ отхвърля предложението на Париж и смята, че то води само до асимилация на македонците и побългаряване на държавата. Предложението не се основава на европейски ценности, а на управлението на по-силния. Ковачевски е виновен, че изобщо е приел това предложение. И с това той нанесе големи щети", казват от опозицията и уточняват, че нито един от партньорите на ВМРО-ДПМНЕ няма да предприеме никаква стъпка по отношение на предложението за преговорната рамка на страната за преговори с ЕС, без да съгласува позициите си, съобщава БТА.

„Ако Ковачевски смята, че предложението е добро, тогава да отиваме на избори. Той с мнението, че предложението от Париж е добро и според него проблемът с България трябва да бъде решен, а ВМРО-ДПМНЕ с мнението, че предложението е вредно за нацията и държавата и трябва незабавно да бъде отхвърлено. Така че нека хората избират!, казват от партията.

Премиерът на РСМ написа във Фейсбук, че Македония, Албания и Сърбия имат европейско бъдеще.

„Северна Македония има доказани приятели в страните-членки на ЕС. Те са страните, които гледат в бъдещето, за разлика от миналото и от които ние, Албания, но и регионът имаме пълна подкрепа за изпълнение на стратегическата цел - членство в ЕС Аз, Еди Рама и Александър Вучич днес взехме решени да потвърдим още веднъж „Позицията, че Северна Македония, Албания и Сърбия имат европейско бъдеще", пише Ковачевски.

„Ако не бъде постигнат напредък в процеса на европейска интеграция, това ще бъде сериозен проблем и ще бъде удар по доверието в ЕС на Балканите“, допълва Ковачевски.

 


Топ новини

виж още
Актуална тема