Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Макрон не се отрича от коментара си за разполагането на войски в Украйна

Свят

Макрон не се отрича от коментара си за разполагането на войски в Украйна

Макрон не се отрича от коментара си за разполагането на войски в Украйна - Tribune.bg
Снимка:

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че всички негови коментари относно войната между Украйна и Русия са били внимателно обмислени.

Държавният глава предизвика вълна от реакции сред западните лидери, като не изключи възможността за изпращане на западни войски в разкъсваната от войната страна.

На 26 февруари Макрон каза, че трябва да се направи "всичко необходимо", за да се гарантира поражението на Русия след нахлуването ѝ в Украйна, като разтревожи няколко европейски съюзници, включително Германия.

„Това са достатъчно сериозни въпроси; всяка една от думите, които казвам по този въпрос, е претеглена, обмислена и премерена“, заяви Макрон, като отказа да коментира повече.

Френският президент заяви след конференцията на европейските лидери, че макар да няма „консенсус“ относно изпращането на западни сухопътни войски в Украйна, „нищо не трябва да се изключва“.

Повечето от европейските съюзници на Франция подчертаха, че няма да изпращат войски в Украйна, а френските представители също така настояха, че евентуални такива сили биха могли да бъдат изпратени за подкрепа на операции като обезвреждане на мини, а не за борба с руските сили.

В очевиден отговор на Макрон руският президент Владимир Путин заяви в днешното си обръщение за състоянието на Русия, че "ние също разполагаме с оръжия, които могат да поразяват цели на тяхна територия", и предупреди за „реален“ риск от ядрена война.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати