Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Макрон с висока температура и кашлица във Версай

Свят

Макрон с висока температура и кашлица във Версай

Снимка:

Разкритикуваха френския президент, че си е позволявал крачка встрани от правилата

Докато президентът на Франция Еманюел Макрон се лекува във Версай от коронавирус, критици видяха пропуски в поведението му. Те намират за неуместни предвед пандемията ръкостискания и многобройни колективни обеди и вечери, на които Макрон е присъствал. А това е и лош пример – на фона на  предстоящите празници и ограничения в семейните трапези.

И докато Макрон обикновено носи маска и се придържа към правилата за социално дистанциране, през последните дни 42-годишният президент беше изловен от камерите да нарушава правилата. Той се ръкува и прегърна наполовина ръководителя на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие Анхел Гурия на среща в понеделник. И двамата бяха с маски, но от офиса на Макрон признаха в петък, че това е „грешка“. АП отбелязва и серия срещи с членове на партията му, както и Европейския съвет.

В момента Макрон има висока температура и кашлица и се чувства отпаднал, обявиха служители в президентството. Макрон е в президентската резиденция "Лантерн" във Версай. Той ще бъде в изолация седем дни и работи дистанционно.

Президентът даде положителна проба в момент, когато здравните власти отново наблюдават нарастване на инфекциите- 18 254 са новворегистрираните вчера във Франция, а броят на жертвите е малко под 60 000.

Институтът "Пастьор" разпростран изследване, че семейните обеди и вечери в домашни условия или на обществено място са голям източник на зараза.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още