Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Марин льо Пен: ЕС е опасен за страните членки, Шенген трябва да се реформира

Свят

Марин льо Пен: ЕС е опасен за страните членки, Шенген трябва да се реформира

Марин льо Пен: ЕС е опасен за страните членки, Шенген трябва да се реформира - Tribune.bg
Снимка:

ЕС много опасен съюз за страните-членки, коментира в интервю за вестник El Periodico лидерът на френската парламентарна фракция на Националното обединение Марин льо Пен.

„Европейският съюз е опасност за всички наши нации и е логично да се борим заедно“, изтъкна Марин льо Пен. По думите й Европейският съюз не е Европа.

„Това е просто особена форма на континентално сътрудничество, която в продължение на няколко десетилетия е доказала, че носи малка полза за нашите икономики и нашите страни. Тя показва всеки ден колко е токсична. Трябва да го реформираме, за да дадем на държавите повече правомощия и да защитим националните особености, които са допринесли за изобретателността и влиянието на Европа. Нашият проект може да се нарече Европейски съюз на нациите. Това ще бъде по-свободна и по-съгласувана система на междуевропейско сътрудничество”, отбеляза Марин льо Пен.

Лидерът на френската парламентарна фракция на Националното обединение посочи и срещу какво ще се бори.

„Това, срещу което се противопоставяме, е приемането на имигранти в определени страни, които след това се заселват в цяла Европа, или, още по-лошо, на нелегални имигранти, които се скитат из всички страни без контрол. Шенген трябва да бъде реформиран, за да вземе предвид тези неконтролирани и вредни миграции. На практика гражданите на ЕС ще бъдат поставени на опашка, която им гарантира влизане във Франция без контрол. Останалите ще се редят на опашка, където ще трябва да докажат право на влизане на наша територия. Този принцип, напълно неутрален за гражданите на ЕС, ще защити всички. Има го във всички държави по света, които уважават себе си”, подчертава Марин льо Пен.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Марин льо Пен, ЕС
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати