Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Мъск е готов да започне производството на апарати за вентилация на белите дробове

Свят

Мъск е готов да започне производството на апарати за вентилация на белите дробове

Снимка:

Ню Йорк се нуждае от 15 000 апарата за вентилация на белите дробове

Ръководителят на компаниите „Тесла” и „SpaceX” Илон Мъск заяви, че е готов да започне производство на апарати за вентилация на белите дробове, от които Ню Йорк изпитва остра нужда, предаде БГНЕС.

В съобщение в Туитър Мъск подчертава, че „Тесла” произвежда за нуждите на електромобилите системи за отопление и вентилация, а „SpaceX” – космически апарати със системи за поддържане на живот. За компанията не би било проблем да се произведе оборудване за вентилация на белите дробове, в случай, че то не достига.

На съобщението се отзова веднага кметът на Ню Йорк Бил де Блазио, който написа, че в страната има остър недостиг от такива апарати, а мегаполисът се нуждае от тях колкото е възможно по-скоро. Според Де Блазио, в града в рамките на няколко седмици се използват хиляди апарати за вентилация на белите дробове заради разпространението на новия вид коронавирус и той се нуждае от помощта на Мъск.

Кметът на Ню Йорк обяви, че за 2-3 седмици болниците в Ню Йорк ще изчерпят напълно запасите си от най-необходимите средства за защита срещу коронавируса и за оказване на помощ при заразяване. Градът му се нуждае от 15 000 апарата за вентилация на белите дробове.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още