Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Мъск е изтеглил заем от SpaceX , за да купи Twitter

Свят

Мъск е изтеглил заем от SpaceX , за да купи Twitter

Мъск е изтеглил заем от SpaceX , за да купи Twitter - Tribune.bg
Снимка:

Според доклад на Wall Street Journal (WSJ) Илон Мъск е изтеглил заем от 1 милиард долара от SpaceX по същото време, когато е купил Twitter, сега известен като X, за 44 милиарда долара.

SpaceX е одобрил заема от 1 млрд. долара, който е бил обезпечен с част от акциите на Мъск в компанията, през октомври и милиардерът е изтеглил цялата сума през същия месец, според доклада.

Мъск е имал договорености с банките да взема заеми срещу акциите си в своите компании, включително производителя на електрически превозни средства „Тесла“, докато частната SpaceX е служила като негов кредитор, се казва още в документа, като се добавя, че плащането за Twitter допълнително е усложнило финансовото положение на инвеститора.

Мъск е най-големият акционер на SpaceX с дял от 42%, се пише в доклада, като се цитира подадена информация до Федералната комисия по комуникациите.

В края на миналата година SpaceX е разполагала с 4,7 млрд. долара в брой и ценни книжа в наличност, пише вестникът, като се позовава на документи.

Илон Мъск продаде огромна част от акциите си в „Тесла“ през 2022 г., както преди, така и след сделката с Twitter, с което общите му продажби достигнаха около 40 млрд. долара, което разочарова инвеститорите в производителя на електромобили.

През април 2023 г. „Тесла“ разкри, че допълнително е затегнала правилата около това милиардерът да използва дела си в компанията, за да заема пари, според доклада на WSJ.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Илон Мъск, Twitter
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети