Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Масова екзекуция в Сирия заради горски пожари

Свят

Масова екзекуция в Сирия заради горски пожари

Снимка:

В Сирия днес бяха изпълнени смъртните присъди на 24 човека, обвинени, че са подпалили миналата година горски пожари, отнели живота на трима души и унищожили хиляди хектари горска площ, предаде Асошиейтед прес, като се позова на министерството на правосъдието.

Екзекутираните бяха "престъпници, извършили терористични нападения, довели до смъртта на хора и повреждането на инфраструктура и държавна собственост", пише в комюникето. Допълва се, че други 11 човека са осъдени на доживотен затвор по същото дело.

Екзекуциите в обхванатата от война Сирия са нещо обичайно, но броят на изпълнените сега смъртни наказания е по-голям от обикновено, отбелязва АП.

Сирийският конфликт е взел досега стотици хиляди жертви и принуди половината от жителите на страната да се преселят, включително пет милиона човека, които избягаха в чужбина.

През октомври 2020 г. избухнаха горски пожари в няколко държави в Близкия изток по време на необичайни за това време на годината горещини. Особено тежко засегната беше Сирия, където при пожарите загинаха трима души и изгоряха големи горски площи.  


Топ новини

виж още

Актуална тема