Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Майката и тъщата на Навални посетиха гроба му след погребението

Свят

Майката и тъщата на Навални посетиха гроба му след погребението

Майката и тъщата на Навални посетиха гроба му след погребението - Tribune.bg
Снимка:

Майката на руския опозиционен лидер Алексей Навални посети гроба му ден след като хиляди руснаци рискуваха да бъдат арестувани на погребението му, за да отдадат почит на бореца срещу корупцията.

Най-малко 45 ареста по време на събирания в деня на погребението на Навални.

Погребението на руския опозиционен лидер Алексей Навални -01.03.2024 г.

Навални, най-яростният критик на президента Владимир Путин от повече от десетилетие, почина в арктическа затворническа колония миналия месец, където излежаваше 19-годишна присъда по обвинения в "екстремизъм", смятани до голяма степен за политическо възмездие за неговата опозиция срещу Кремъл.

Майка му Людмила Навалная посети гроба му на Борисовското гробище в южната част на Москва, Тя беше придружена от Алла Абросимова, майката на вдовицата на Навални Юлия Навалная.

Над 100 души са задържани при поклонението пред Навални в Москва

Юлия Навалная, двете деца на двойката и братът на Навални живеят в чужбина и не присъстваха на погребението, където можеха да бъдат арестувани заради противопоставянето им срещу на Путин. Юлия Навална обеща да продължи работата на съпруга си и каза, че Путин е "убил" Навални.

Христо Грозев е започнал разследване за смъртта на Алексей Навални

Журналистите на AFP видяха малка група от опечалени да полагат цветя на гроба му и продължително полицейско присъствие на гробището, близо до бреговете на река Москва. В петък хиляди последователи на Навални се редяха на опашка с часове, за да отдадат почитта си към 47-годишния мъж.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати