McDonald's спира да слага лук в бургери заради Ешерихия коли
Компанията McDonald's обяви, че е спряла за неопределено време работата на своя доставчик на лук - предприятието Taylor Farms в Колорадо Спрингс, предаде АФП. 900-те ресторанта, които са получавали лук от доставчика, ще продават своите бургери Quarter Pounders без тази съставка.
Федералният център за контрол и превенция на заболяванията посъветва тези, които са консумирали Quarter Pounder и са развили симптоми на Ешерихия коли - диария, температура над 38,9°C и повръщане - да потърсят медицинска помощ. Друг предполагаем източник на епидемията се предполага, че е в нарязания лук в бургера.
Симптомите обикновено започват три-четири дни след заразяване и повечето хора се възстановяват в рамките на пет-седем дни без лечение. Някои случаи обаче могат да станат тежки и да изискват хоспитализация. Няколко пострадали са подали искове срещу McDonald's.
„Изглежда, че проблемът е ограничен до конкретна съставка и географски район, и ние оставаме напълно уверени, че всички заразени продукти, свързани с тази епидемия, са премахнати от нашата верига за доставки“, се казва в изявление на McDonald's. Компанията обяви, че ще започне отново да продава хамбургерите Quarter Pounder, след като тестовете за наличие на Ешерихия коли се оказаха негативни.
Гигантът в бързото хранене заяви, че в неговите говежди питки Quarter Pounder не е открита Ешерихия коли, след като тестовете са направени от Министерството на земеделието на щата Колорадо (CDA).
Веригата за хранене посочи, че CDA не планира допълнителни тестове.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/svqt/mcdonald-s-spira-da-slaga-luk-/