Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Медиите в Северна Корея съобщиха за дейности на Ким Чен-ун

Свят

Медиите в Северна Корея съобщиха за дейности на Ким Чен-ун

Снимка:

Това се случва на фона на слуховете, че севернокорейският лидер вече може да е починал или в кома

Рано днес държавното радио на Северна Корея обяви дейност на лидера на страната Ким Чен-ун, съобщава южнокорейската агенция Ronhap.

Това се случва на фона на слухове, че лидерът е болен и дори починал. Южнокорейското издание Daily NK по-рано разкри, позовавайки се на свой източник в Северна Корея, че Ким Чен-ун се възстановява след операция на сърдечно-съдовата му системата. Според японски медии обаче може да се окаже, че здравословното състояние на Ким е много по-тежко. Техни източници твърдят, че той е във вегетативно състояние след процедура по поставяне на стент или вече е починал.

Днес радиостанцията е обявила, че „другарят Ким Чен-ун предаде благодарност на работниците и служителите, които от все сърце помогнаха за създаването на град Самджион“. В каква форма е била предадена благодарността, не се уточнява.

Освен това в събота Централната транспортна комисия съобщи, че в четвъртък лидерът на страната е получил поздравителна телеграма от ръководителя на Комунистическата партия Генадий Зюганов по случай годишнината от посещението на Ким Чен-ун в Русия.

Няма нови съобщения за участието на председателя на Държавния съвет на Северна Корея в публични събития или за пътуванията му из страната. Последната снимка на лидера се появи в съобщение от 12 април за проверка на полк на ВВС в западната част на страната.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още