Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Меркел: Коронавирусът е най-голямото предизвикателство след Втората световна война

Свят

Меркел: Коронавирусът е най-голямото предизвикателство след Втората световна война

Меркел: Коронавирусът е най-голямото предизвикателство след Втората световна война - Tribune.bg
Снимка:

Нито едно предизвикателство не е изисквало такава солидарност от германците след края на Втората световна война /1939-1945 г./, както настоящата пандемия. Това заяви в първото си телевизионно обръщение германският канцлер Ангела Меркел след избухването на пандемията от коронавирус, предава БГНЕС.

„Коронавирусът по драматичен начин променя живота в нашата страна. Нашите представи за нормалност, за обществен живот, социално съжителство – всичко това е подложено на изпитание, както никога преди“, отбеляза Меркел. „Аз съм твърдо уверена, че ние ще се справим с този проблем, ако наистина всички граждани го приемат като свой проблем“, добави тя.

„По тази причина позволете ми да ви кажа, че това е сериозно. Отнесете се към това сериозно. От времето на обединението на Германия, не, от времето на Втората световна война не е имало такова предизвикателство в нашата страна, което да изисква нашите общи солидарни действия“, подчерта канцлерът.

„В цял свят върви усилена изследователска работа, но за момента няма нито терапия срещу коронавируса, нито ваксина“, констатира Меркел. „Докато това е така, е важно само едно – да забавим разпространението на вируса, за да спечелим време“, уточни канцлерът.

Според нея трябва да ограничим обществения живот, доколкото е възможно. „Трябва да избягваме всичко, което може да заплаши хората, всичко, което може да навреди на отделния човек и обществото“, каза Меркел.

Тя подчертава значението на ограничаването на движението на хората за спиране на разпространението на болестта, както и спазването на разстояние между тях.

„Следващите седмици ще бъде още по-трудно“, смята канцлерът. Меркел напомни, че „милиони не са могли да отидат на работа, децата да ходят на училище или детска градина, затворени са театрите, кината, магазините“.

„И възможно най-тежкото – на нас всички ни липсва общуването... Това е ограничение, което никога не е съществувало във ФРГ“, каза още канцлерът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати