Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Мерки срещу коронавируса сред британците – сред тях е и борба със затлъстяването

Свят

Мерки срещу коронавируса сред британците – сред тях е и борба със затлъстяването

Снимка:

Самият премиер Джонсън бори излишни килограми с диета и тичане

Британското правителство обяви в понеделник плана си за борба със затлъстяването за по-добра защита на населението от коронавирус.

Мерките включват забрана за интернет и телевизионна реклама за продукти с високо съдържание на мазнини, захар и сол преди 21:00 ч. и край на офертите „купи едно, получи второ безплатно“

Калориите ще се обявяват в менютата, за да помогнат на хората, които се хранят навън да взимат по-здравословни решения, а алкохолните напитки ще бъдат измервани в „скрити течни калории“, съобщават от правителството, като допълват, че лекарите ще препоръчват физически упражнения като каране на колело, за да запазят доброто здраве на хората.

Британският премиер Борис Джонсън заяви в свой пост в Туитър, че е бил „прекалено дебел“ когато е приет в болницата заради COVID-19. От тогава отслабва и всяка сутрин тича с кучето си.

„Когато ме приеха в реанимацията и бях наистина много болен, имах доста наднормено тегло. Бях прекалено дебел“, съобщава лидерът на Консерваторите.

Джонсън обясни, че министрите от правителството няма да бъдат прекалено драстични в кампанията си за намаляване на теглото във Великобритания.

„Започвам деня си тичайки с кучето, лек крос, но на практика всеки ден увеличавам скоростта, за да вляза във форма“, допълва той.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още