Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Meta планира мащабни съкращения, Twitter моли част от съкратените да се върнат

Свят

Meta планира мащабни съкращения, Twitter моли част от съкратените да се върнат

Meta планира мащабни съкращения, Twitter моли част от съкратените да се върнат - Tribune.bg
Снимка:

Meta Platforms Inc., собственик на социалните мрежи Facebook и Instagram, планира тази седмица да уведоми служителите си, че предстоят мащабни съкращения, съобщи „Wallstreet Journal“.

Засегнати ще бъдат хиляди работни места, съобщава медията, позовавайки се на свои източници, запознати с процесите в компанията. Вече е било изпратено предупреждение към персонала да бъдат преустановени ненужните командировки. На този етап Meta Platforms Inc. категорично отказва официален коментар по темата.

Това е втори тежък трус в сектора със заетостта във високотехнологичните компании, след като миналата седмица Twitter Inc уволни половината от персонала си. До това се стигна след придобиването на социалната мрежа от Илон Мъск.

Броени дни по-късно десетки съкратени са били помолени да се върнат, предаде „Blumberg”. Според неофициалната информация, част от загубилите работата си са били освободени по грешка. За други пък в последствие е било преценено, че всъщност ще са необходими за изграждането на новите функции и услуги, които Мъск планира да въведе в Twitter.

Туитове от служители компанията отбелязаха пред последните дни, че екипите, отговарящи за комуникациите, поддържане на съдържанието, човешките права и етиката на машинното обучение, са сред почти напълно унищожените, както и някои продуктови и инженерни екипи.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети