Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Метеоролози предупреждават: Климатът се променя все по-бързо

Свят

Метеоролози предупреждават: Климатът се променя все по-бързо

Метеоролози предупреждават: Климатът се променя все по-бързо - Tribune.bg
БГНЕС

120 световни лидери се събират за срещата на върха в Шарм ел-Шейх, Радев води българската делегация

Климатът на Земята се променя все по-бързо, предупреди Световната метеорологична организация в момент, в който световните лидери се събират за международни преговори по климата в Египет.

В доклад на организацията се посочва, че последните осем години са най-топлите в историята на измерванията, а покачването на морското равнище през последното десетилетие е двойно по-голямо в сравнение с последните десет години на миналия век.

От началото на десетилетието морското ниво се повишава с пет милиметра годишно в сравнение с 2,1 милиметра през 90-те години на миналия век.

В момента повече от 120 световни лидери трябва да пристигнат на срещата на върха, известна като COP27, в курорта на Червено море Шарм ел-Шейх, припомня Би Би Си. Това ще постави началото на двуседмични преговори между страните относно действията в областта на климата.

 

БГНЕСБГНЕС

Президентът на COP27, египетският външен министър Самех Шукри, призова лидерите да не позволяват хранителните и енергийните кризи, свързани с нахлуването на Русия в Украйна, да попречат на действията срещу изменението на климата.

Българската делегация на срещата на 7 и 8 ноември ще бъде водена от държавният глава Румен Радев. Президентът ще участва в Срещата на върха на държавните и правителствени ръководители по покана на египетския си колега Абдел Фатах ас-Сиси.

Българският президент ще направи изказване пред държавните и правителствени ръководители на 8 ноември.

Радев ще бъде придружаван от съпругата си Десислава Радева.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати