Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Мей и Корбин не се споразумяха за Брекзит

Свят

Мей и Корбин не се споразумяха за Брекзит

Снимка:

Сделката за напускането на Лондон отново е под въпрос

Неуспех в преговорите между правителството на Великобритания и опозицията за Брекзит. Консерваторите и Лейбъристите не постигнаха компромис, съобщава BBC и цитира писмо на лидера на опозицията Джерами Корбин до премиера Тереза Мей. По думите на Корбин преговорите, които продължиха шест седмици, „са стигнали толкова далеч, колкото могат“. Той заявява още, че дискусиите не могат да продължат заради нарастващата нестабилност в правителството.

Коментарът му е по повод очакването да бъде избран нов лидер на торите и съответно нов премиер на страната.

Корбин определи разговорите като „подробни“ и „конструктивни“, но заяви, че „макар да има някои области, в които е възможно да се постигне компромис, ние не успяхме да преодолеем голямата пропаст между нас“. И посочва, че без значителни промени лейбъристите няма да подкрепят „провалената сделка“.

„Нерядко предложенията на вашия преговарящ екип са публично оспорени от изявленията на други членове на кабинета“, пише още той.

Тереза Мей съобщи, че ще подложи на поредно гласуване сделката за Брекзит в първата седмица на юни. Тогава ще обяви и точния график за избирането на неин наследник. Изказването на Корбин обаче поставя под въпрос дали сделката ще мине в парламента, след като вече бе отхвърляна многократно.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив