Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Мей поиска време, за да преговоря с ЕС

Свят

Мей поиска време, за да преговоря с ЕС

Снимка:

Отложи гласуването на сделката за Брекзит

Британският премиер Тереза Мей поиска още време, за да преговаря с ЕС. Така тя отложи гласуването за Брекзит, което трябваше да се състои на 14 февруари, за 27 февруари. Тя обеща на депутати в парламента окончателен и значим вот, но не и докато не осигури промени по клаузата за предпазния механизъм.

„Сега всички ние трябва сдържаме нервите си, за да получим промените, които парламентът изисква, и да може Брекзит да се състои навреме“, заяви Мей пред депутатите.

Тя изрази надежда, че е възможно да постигне успех в преговорите с ЕС и да предложи сделка на парламента, която да бъде подкрепена.

Мей посочи, че е предложила на Брюксел три варианта за промяна на сега договорения предпазен механизъм за Ирландия - да го замени с „алтернативни споразумения“, да се поставят времеви граници на механизма или клауза, която да позволява на Лондон да се откаже от механизма по всяко време.

Опозицията изрази недоволство от речта на Мей, като посочи, че тя за пореден път отлага решаването на казуса във времето, без да има реално постигнато нещо ново.

БиБиСи коментира, че парламентът в Лондон разполага точно с 27 работни дни преди датата за Брекзит – 29 март 2019 година.  

 


Коментари (1)

мими ако ти е омръзнало да ти викат кюфте,пълничката,дебелата вземи си това ,гаратирам ще спреш да плюскаш като луда,ще остлабнеш без диети и упражнения http://bit.ly/2kqNpXz
13.02.2019 08:17 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив