Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Мей призовава за сключване на сделка, отхвърля втори референдум за Брекзит

Свят

Мей призовава за сключване на сделка, отхвърля втори референдум за Брекзит

Мей призовава за сключване на сделка, отхвърля втори референдум за Брекзит - Tribune.bg
Снимка:

Таксата за европейските граждани за статут отпада

Британският премиер Тереза Мей трябваше да представи своя резервен план за Брекзит. Тя обаче призова да бъде подкрепена сделка за излизане от ЕС. По думите ѝ всяко друго решение ще е погрешно. Тя отхвърли варианта за отлагане на Брекзит или за нов референдум. „Нашето задължение е да изпълним резултата от първия референдум“, заяви британският премиер.

Тя обеща да възприеме по-гъвкав, отворен и приобщаващ подход към участието на депутати и шотландското и уелското правителство в преговорите за бъдещи отношения с ЕС - след като споразумението за Brexit бъде одобрено.

Най-големият проблем за Мей е така нареченият "предпазен механизъм" за недопускане на "твърда граница" между Ирландия и Северна Ирландия. Тя изрази надежда, че може да се постигне напредък по този въпрос. За целта ще продължи с обсъждането на вариантите и ще ги представи пред ЕС. От Брюксел обаче вече обявиха, че не са готови на предоговаряне на сделката.

Междувременно Мей обяви, че отменя таксата от 65 паунда, която европейските граждани трябваше да заплатят, за да кандидатстват за статут за уседналост. Тази мярка засяга милиони европейци, които са на Острова.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Брекзит, ЕС, Лондон

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати