Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Мич Макконъл се оттегля от лидерския пост на Републиканците в Сената през ноември

Свят

Мич Макконъл се оттегля от лидерския пост на Републиканците в Сената през ноември

Мич Макконъл се оттегля от лидерския пост на Републиканците в Сената през ноември - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на републиканците в Сената на САЩ Мич Макконъл ще се оттегли от поста си през ноември, съобщи самият той, цитиран от Би Би Си. Той беше лидер почти 20 години, но каза, че е „време да продължим напред“ с реч в сряда.

Макконъл изпадна в немилост от крилото на Доналд Тръмп през последните години. В речта си републиканският лидер подчерта дългата си кариера

„Миналата седмица навърших 82 години. Краят на моя принос тук е по-близо, отколкото бих предпочел“, каза Макконъл от трибуната на Сената и добави: „Аз вече не съм младият мъж, който седи на задните редици в Конгреса и се надява, че колегите ще запомнят името ми. Време е за следващото поколение лидери“.

Той посвети голяма част от речта си на важността на глобалното лидерство на САЩ въпреки идеологическата промяна, която неговата партия претърпя.

„Познавам политиката в моята партия в този конкретен момент. Имам много грешки, но неразбирането на политиката не е една“, каза той.

„Имайки предвид това, аз вярвам по-силно от всякога, че глобалното лидерство на Америка е от съществено значение“, добави той.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети САЩ
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати