Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Мигранти се стреляха на сръбско-унгарската граница

Свят

Мигранти се стреляха на сръбско-унгарската граница

Мигранти се стреляха на сръбско-унгарската граница - Tribune.bg
Снимка:

Недалеч от сръбско-унгарската граница, край граничния пункт Хоргош, се стигна до престрелка между въоръжени мигранти.

В акцията по неутрализирането им участват хеликоптери и дронове, както и служители на Жандармерията. До момента са задържани над 100 души. Първите престрелки са регистрирани тази нощ, когато са възникнали сблъсъци между отделните въоръжени мигранти. Силите на реда претърсват района около Хоргош и Суботица.

На място пристигна и вътрешният министър Братислав Гашич, който до скоро ръководеше сръбските спецслужби - БИА. По първоначална информация има един тежко ранен мигрант, който е на около 20 години. Той е с две огнестрелни рани в гърдите, съобщи държавната телевизия РТС.

Вечерта след 19:00 часа са се чували изстрели с автомати, докато граждани са чакали децата си да се приберат от училище или са отивали на уроци по народни танци, съобщава N1.

Досега повече от 600 незаконни мигранти са били задържани в районите на Хоргош и Суботица, които ще бъдат транспортирани до центрове за бежанци в южната част на Сърбия.

Акция се провежда и в Белград, съобщава „Курир“, цитарина от БГНЕС. Полицията извежда мигранти на улиците и площадите на Белград, конфискуват се и оръжия.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати