Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Милионери в Германия местят активи в Швейцария преди изборите в неделя

Свят

Милионери в Германия местят активи в Швейцария преди изборите в неделя

Милионери в Германия местят активи в Швейцария преди изборите в неделя - Tribune.bg
Снимка:

Потенциален завой на ляво на изборите в Германия в неделя плаши милионерите и те преместват активи в Швейцария, разкриват банкери и данъчни адвокати пред „Ройтерс“. Двамата фаворити за поста на Ангела Меркел са кандидатът на Християндемократическия съюз Армин Лашет и настоящият министър на финансите Олаф Шолц, представител на Германската социалдемократическа партия.

Ако лявоцентристките социалдемократи (СДП), крайнолявата „Левица“ и Зелените дойдат на власт, повторното въвеждане на данък върху богатството и затягане на данъка върху наследството може да бъде в политическия дневен ред.

„За свръхбогатите това е много горещо. Предприемаческите семейства са силно разтревожени“, споделя базиран в Германия данъчен адвокат с обширни операции в Швейцария.

Данните на Банката за международни разплащания показват, че депозитите на германски домакинства и компании в банки в Швейцария са нараснали с почти 5 млрд. до 37,5 милиарда долара през първото тримесечие на 2021 г. и това не включва акции, облигации или финансови продукти.

 „Познавам редица германски предприемачи, които искат да имат опора извън Германия, ако нещата станат твърде червени (леви) там“, признава и един от най-добрите швейцарски банкери.

Според допитване на телевизия ZDF след диспута на кандидатите за канцлер на Германия снощи подкрепата за социалдемократа Шолц е 25-процента, а тази за Лашет е 23-процента, което е исторически ниско за кандидат на консерваторите.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати