Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Министърът на транспорта на Гърция подаде оставка

Свят

Министърът на транспорта на Гърция подаде оставка

Министърът на транспорта на Гърция подаде оставка - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на транспорта и инфраструктурата Константинос Караманлис обяви оставката си в сряда след смъртоносния железопътен сблъсък в Централна Гърция, при който загинаха най-малко 36 души.

„Това е, което чувствам като свой дълг, като най-малък знак на уважение към паметта на хората, които загинаха толкова нелепо, и поемане на отговорност за недостатъците на гръцката държава и политическа система през годините“, се казва в изявлението на министъра, цитирано от „Катимерини“.

След трагичния влаков инцидент в Гърция: Арестуваха началника на гарата в Лариса

„Когато се случи нещо толкова ужасно, не можем да продължаваме да се държим така, сякаш не се е случило. От много години не се занимавам с политика, но смятам, че доверието, което гражданите оказват на политическата система, е съществена част от нашата демокрация. Това се нарича политическа отговорност“, каза той в началото.

„От дълбините на сърцето си искам още веднъж да изразя съжалението си и солидарността си със семействата на загиналите", завърши той.

Гърция в траур: Расте броят на жертвите и пострадалите при тежката влакова катастрофа, има двама ранени българи (ВИДЕО/СНИМКИ)

Припомняче, че два влака - пътнически, пътуващ от Атина за Солун, и товарен, пътуващ от Солун за Лариса, се сблъскаха челно край град Темпе.

Първите четири вагона са дерайлирали, а първите два са „почти напълно разрушени“.

Около 194 пътници са били евакуирани безопасно до Солун с автобуси.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети