Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Министрите на външните работи на ЕС разговарят с опозиционния кандидат за президент на Беларус Светлана Тихановская

Свят

Министрите на външните работи на ЕС разговарят с опозиционния кандидат за президент на Беларус Светлана Тихановская

Снимка:

Министрите на външните работи на ЕС ще разговарят с опозиционния кандидат за президент на Беларус Светлана Тихановская на неформална работна закуска в Брюксел. България ще бъде представена от министър Екатерина Захариева, която пристигна в белгийската столица от Одеса.

Министрите ще обсъдят и актуалната обстановка след изборите за държавен глава в Беларус. Очаква се върховният представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел да информира за следващите стъпки по извършването на цялостен преглед на отношенията на ЕС с Беларус. Борел ще предостави и информация за отношенията на ЕС с Турция в контекста на ситуацията в Източното Средиземноморие, както и за отношенията на Общността с Русия след отравянето на опозиционния лидер Алексей Навални.

Протестите в Беларус започнаха след президентските избори на 9 август, на които бе преизбран президентът Александър Лукашенко. Вчера беларуски правозащитници съобщиха за 234 задържани участници в протестните акции, организирани в Минск и други градове. Лукашенко отказва да води диалог с опозицията и твърди, че става дума за заговор на Запада за свалянето му от власт.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още