Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Мистериозен монолит се появи и във Великобритания

Свят

Мистериозен монолит се появи и във Великобритания

Снимка:

Монолитът е висок около три метра, не е ясно кой го е инсталирал

Тайнствен монолит се появи и във Великобритания на остров Уайт. Това е четвъртият открит по света през последните дни, като преди това подобни обекти бяха открити в САЩ и Румъния, съобщават световните агенции.  

Британският монолит е бил открит случайно от местния жител Том Дънфорд, докато разхождал кучето заедно с приятелката си. На популярния плаж Комптън той се натъкнал на мистериозен монолит с огледална сребриста повърхност, отразяваща светлината. Той разказа за това пред телевизионния канал.     

„Знам всички тези истории за монолити, за които се съобщава напоследък, така че веднага го разпознах (монолитът) ... Човекът, който го е поставил там, знае какво прави. Той наистина отразява светлината…Не вярвам в конспиративни теории“, каза Дънфорд.        

Монолитът е висок около три метра. Кой го е инсталирал, все още не е известно. Находката предизвика суматоха на Острова.

Вчера пък стана ясно, че членове на американската арт трупа „Дъ Мост Феймъс Артист“ са поставили загадъчния монолит в пустинята в щата Юта. Това обявиха самите те в профила на групата в „Инстаграм“. „Дъ Мост Феймъс Артист“ публикуват и снимки, на които се виждат мъже, които работят върху създаването на „извънземния“ обект.

На сайта си художниците обясват, че могат да продадат появилия се в Юта обелиск срещу скромната сума от 45 000 долара. Доставката може да се осъществи за срок между 4 и 6 седмици.

Монолитът в Юта беше забелязан за първи път на 18 ноември от държавни служители с хеликоптери, помагащи да се преброяват овцете в дивата природа от въздуха.

Появата на тайнствените монолити в различните краища на света предизвика различни конспиратививни теории сред хората, като мнозина заподозряха, че зад структурите стоят извънземни.                                                                                                                             


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още