Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Мицотакис: Гърция ще преодолее кризата

Свят

Мицотакис: Гърция ще преодолее кризата

Снимка:

Гръцкото общество е стабилно и страната ще преодолее сегашната здравна криза, чиито последици ще имат временен характер. Това заяви премиерът на страната Кириакос Мицотакис в интервю за „Катимерини”, пише БГНЕС.

Той признава, че през 2020 г. рецесията е неизбежна, но прогнозира, че икономическият ръст през следващата година ще бъде по-голям от спада през тази.

„Знам, че ще имаме дълбока рецесия през 2020 г. Но при условие, че науката ни даде отговорите, които очакваме, възстановяването през 2021 г. ще бъде по-голямо от рецесията през 2020 г.“, заяви Мицотакис.

Според него, от цялата криза Гърция може да извлече и някои ползи.

„Предприехме смели спешни реформи. Създадохме дигитално управление в рамките на седмици, което е много важно наследство. Ние постигнахме за дни неща, които планирахме да приключим за 12 месеца и които бяха отлагани с години. И тези неща ще ни бъдат от полза в бъдеще“, каза той.

„Вярвам, че до края на месеца ще започнем да получаваме по-ясна картина, така че до май да можем да започнем постепенно да облекчаваме ограниченията, без да има тежки последици от това”, подчерта премиерът.

Добави, че е почти сигурно, че коронавирусът ще се върне през есента, след като през лятото заради високите температури се очаква спад в броя на заболелите.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още