Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Мощен трус от 7. 2 и заплаха от цунами в Хаити (ВИДЕО)

Свят

Мощен трус от 7. 2 и заплаха от цунами в Хаити (ВИДЕО)

Мощен трус от 7. 2 и заплаха от цунами в Хаити (ВИДЕО) - Tribune.bg

Националният център за предупреждение за цунами в региона на Хаити обяви заплаха от цунами след земетресението с магнитуд 7,2 сутринта.

Епицентърът на труса е на около 160 километра от центъра на Порт о Пренс, гъсто населената столица. Земетресението е ударило рано сутринта, съобщи Геоложката служба на САЩ. Трусът е бил на 12 километра североизточно от Сен-Луи дю Сюд, град с повече от 50 000 жители, и на 8 километра северно от малкото селце Пети Тру де Нип. Огнището е на дълбочина 10 километра.

Земетресението е повредило училища, както и домове на югозападния полуостров на Хаити, според данни на свидетели.

Няколко души са загинали при мощното земетресение в Хаити днес, съобщи пред Франс прес директорът на службата за гражданска защита Джери Шандлер.

"Има загинали, потвърждавам, но все още не разполагам с точни данни", заяви той и уточни, че премиерът Ариел Анри е на път за националния център за реагиране при извънредни ситуации в столицата Порт о Пренс.

Земетресение с магнитуд 7,0 през януари 2010 г. превърна голяма част от Порт о Пренс и близките градове в прашни руини, убивайки над 200 000 и ранявайки около 300 000 други. Повече от милион и половина хаитяни останаха без дом.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Хаити, трус, цунами
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети