Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Московският съд потвърди ефективната присъда на Навални

Свят

Московският съд потвърди ефективната присъда на Навални

Снимка:

Руският опозиционер получи 2 години и 8 месеца затвор

Московският градски съд призна за законно решението на първоинстанционния съд да замени условната присъда на Алексей Навални с ефективна. Магистратите приспадат времето, прекарано под домашен арест от руския опозиционер.

В началото на месеца Навални получи 2 години и 8 месеца затвор, защото според магистратите нарушил многократно изпитателния срок на условната си присъда от 2014 година.

Навални беше арестуван на летище Шереметиево при пристигането си в Москва в средата на януари. Най-големият критик на Путин в Русия оцеля при отравяне с вещество от типа на „Новичок“, както съобщиха германските власти.

Старото дело, по което Навални получи ефективна присъда, е заведено през 2012 г. по сигнал от руския клон на френската козметична марка „Ив Роше“. Оттам твърдят, че са били подлъгани от двамата братя Навални - Алексей и Олег, да сменят своята партньорска фирма за транспорт и доставки. Новият контрагент е бил фирма на братя Навални, а цените ѝ са се оказали по-високи. Човекът, подал сигнала, не е бил призоваван от съда, а всички останали свидетели на прокуратурата опровергали твърдението за щетите на фирмата.  


Коментари (3)

Надблюдател "Империята на злото" се развихря! Има ли някой който да се връзва на "независимия" руски съд! Постановка след постановката,и както казва Навални, важно е да се вземе страха на милиони! В състояние на "кома", бил нарушил гаранцията ?Те го тровили, пък той отказал да "мре", какво нахалство от негова страна! Немските лекари пък взели та го спасили ,и те са "наглеци"!
20.02.2021 13:27 / Отговор
Иванов Кат се запънал тоа Алексей - тровят го а, пък той най-нагло да земе да оживее! Не само тва, ами и къде го закарали да го лекуват - при фашистите в Германия! Още по-гаден номер: кат е бил в кома не щял да ходи в полицията в Москва да са разписва! Тва на какво прилича?! Е, са горкия цар Путя как да се разправа с такъв нахал - добре, че сам си дошъл наглеца му с наглец, та негово величество Путя 1-ви поне не трошил пара и гавази да си го пибере. И пак добре, че съда е русийски - честен такъв, по-честен никъде няма - та го вкарал в тюрмата за няма и 3 години, да се успокоят русияните. Ако го беше оставил, сега, на хората навън - край! Ами, ако попадне на наште русофилистици - направо жив ще го одерат ... Горкият цар Путя още колко ли такива са му на главата, само!
20.02.2021 13:27 / Отговор
Отвратителен режим! Срамота е, че ние още се люшкаме между цивилизования свят и руския болшевизъм. Толкова се радвах, когато Навални оживя, защо пак им се навря в ръцете. Героично е, но си е лудост.
20.02.2021 17:08 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още