Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Московският завод на Рено ще произвежда леки автомобили „Москвич“

Свят

Московският завод на Рено ще произвежда леки автомобили „Москвич“

Московският завод на Рено ще произвежда леки автомобили Москвич - Tribune.bg
Снимка:

Московският завод на Рено преминава под управление на града и ще произвежда леки автомобили под историческата марка Москвич, съобщи в личния си блог кметът на руската столица Сергей Собянин.

„Чуждестранният собственик е решил да закрие завода на Рено в Москва. Това е негово право, но не можем да позволим хиляди работници да останат без работа. Ето защо реших да поема завода под управление на града и да възобновя производството на леки автомобили под историческата марка „Москвич“, пише кметът. Той добави, че ще се опитат да запазят по-голямата част от персонала, пряко нает в завода, и свързаните с него работници.

„Камаз“ ще стане основен технологичен партньор на възстановения Московски автомобилен завод. На първия етап ще бъде организирано производството на класически автомобили с двигател с вътрешно горене, а в дългосрочен план - и на електрически автомобили. Освен това заедно с „Камаз“ и руското Министерство на промишлеността и търговията работим по локализирането на производството на максимален брой автомобилни компоненти в Русия“, уточни Собянин. По думите му автомобилният завод на Волгоградски проспект има дълга и славна история. Преди почти сто години тя започва с производството на автомобили Форд. В продължение на десетилетия тук се произвеждат легендарните местни автомобили „Москвич“. От 1998 г. насам заводът си сътрудничи с Рено, като от поточната линия слизат Logan, Duster и Sanderos.

„През 2022 г. ще отворим нова страница в историята на Москвич“, обещава кметът на Москва.


Етикети Москва

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема