Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Песков: Киев отказа да преговаря, продължаваме настъплението

Свят

Песков: Киев отказа да преговаря, продължаваме настъплението

Песков: Киев отказа да преговаря, продължаваме настъплението - Tribune.bg
Снимка:

Киев е отказал да преговаря за прекратяване на руската военна операция. Това съобщи пред журналисти прессекретарят на държавния глава на Русия Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС. Той обяви, че поради това днес нови руски подкрепления са влезли в Украйна.

„Вчера следобед, във връзка с очакваните преговори с украинското ръководство, върховният главнокомандващ и президент на Русия разпоредиха спиране на настъплението на основните сили на руските войски“, каза говорителят на Кремъл.

Той обясни, че тъй като „всъщност украинската страна отказа да преговаря, днес следобед основните руски сили възобновиха настъплението си в съответствие с плана на операцията“.

Песков уточни, че по време на спирането на настъплението на основните сили на редица места са продължили бойните действия.

Преди ден Песков съобщи, че Руският президент Владимир Путин е готов да изпрати руска делегация в беларуската столица Минск за преговори с Украйна.

„В отговор на предложението на (президента на Украйна Владимир) Зеленски Владимир Путин е готов да изпрати руска делегация в Минск на ниво представители на военно и външно министерство и от администрацията на президента за преговори с украинската делегация", заяви той.

На 24 февруари 2022 г. руският президент Владимир Путин обяви, че нахлува в Украйна с мотив: „прочистване от пронацистката идеология“.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Има ли фактор, който разколебава доверието ви в честността на вота и изборните резултати?
Покажи резултати Скрий резултати