Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Москва обвини Кирил Петков в лъжа за руска намеса и заяви, че той е в „политическа агония”

Свят

Москва обвини Кирил Петков в лъжа за руска намеса и заяви, че той е в „политическа агония”

Москва обвини Кирил Петков в лъжа за руска намеса и заяви, че той е в политическа агония - Tribune.bg
Снимка:

„Русия никога не си е позволявала да се намесва в работите на чужди държави, както никога няма да позволи никоя друга държава да се опита да ни наложи своето мнение", казва Мария Захарова

Русия обвини премиера в оставка Кирил Петков в лъжа и заяви, че той е в „политическа агония”. Повод за изкаването стана интервюто на министър-председателя в оставка за британския „Таймс“.

Кирил Петков пред Таймс: Корупцията и руското влияние в България са едно и също нещо

В него Петков казва, че е най-добрият инструмент за влияние на Москва на Балканите и посочва влиянието на Русия като причина за вота на недоверие, свалил правителството през юни. Той казва още, че се опасява, че „Русия смята да го свали от власт завинаги“.

Интервюто на Петков пред Таймс е платена публикация, кой я платил?

Кирил Петков вярва, че си е спечелил могъщи врагове в Русия, когато е сложил край на зависимостта на страната си от нея по отношение на доставките на газ, пише още в статията на британското издание.

„С любопитство се запознахме с интервюто на министър-председателя в оставка К. Петков. Ние искрено съчувстваме на неговите опасения за „дългата ръка” на Кремъл. От гледна точка на логиката и истината не виждаме причина да коментираме поотделно всяко едно от умишлено неверните твърдения за руска намеса в работите на България, корупцията като наш „основен външнополитически инструмент” на Балканите и „обработването” на местните политици с екскурзии до Гърция”, се казва в изявлението.

Москва подчертава, че тя никога не си е позволявала „да се намесва в работите на чужди държави, както никога няма да позволи никоя друга държава да се опита да ни наложи своето мнение. Спекулирането с „руската заплаха” за вътрешнополитически и други егоистични цели е сигурен знак за политическа агония. Убедени сме, че това е също толкова очевидно и за българския народ, на когото искрено желаем просперитет и прагматично управление, способно да действа на базата на националните интереси, а не на желанието да се угодничи на трансатлантическите „партньори”.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Има ли фактор, който разколебава доверието ви в честността на вота и изборните резултати?
Покажи резултати Скрий резултати