Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Москва отменя карантината

Свят

Москва отменя карантината

Снимка:

Разхлабването на мерките е преждевременно

От днес Москва отменя карантината заради пандемията от COVID-19.  Изцяло отпадат пропускателният режим и действащият до сега график за излизане навън.

Разхлабването на мерките  се случва преждевременно, като първоначално процесът трябваше да започне от 14 юни.

От днес работа възобновяват бюрата по труда, кина, салони за красота, фотоателиета и ветеринарни клиники. От 16 юни отварят библиотеките, зъболекарските кабинети, музеите, зоопарковете, офисите за недвижими имоти, услугите за отдаване под наем, рекламни, консултантски и други агенции. Заведенията с външни части също ще започнат да посрещат клиенти. От 23 юни ще заработят детски градини, фитнес зали, басейни, кафенета и ресторанти.

Режимът на всеобща самоизолация в Москва и много други руски райони беше обявен в края на март. Напускането на дома беше позволено само за посещение при лекар, пазаруване до най-близките магазини и аптеки, и разходка на домашни любимци. Страната частично отваря и границите си, но все още точна дата не се посочва. На руснаците ще бъде разрешено да пътуват в чужбина по работа, с медицински или учебни цели, или при необходимост да се грижат за роднини в друга държава.

Към момента Русия е трета по брой случаи на COVID-19 и все още регистрира по 8000-9000 случая дневно.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още