Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Москва с нови мерки срещу коронавируса

Свят

Москва с нови мерки срещу коронавируса

Снимка:

Путин с обръщение към нацията днес

Нови ограничителни мерки бяха обявени в Москва от кмета Сергей Собянин. Много обществени институции ще трябва да затворят, но това не се отнася за заведенията за обществено хранене. Указът влиза в сила от днес, съобщава Би Би Си Русия.

През изминалия ден в Русия са регистрирани 163 нови случая на Covid-19. Сред новите случаи в Москва са регистрирани 120, като общо 410 души са диагностицирани с коронавируса в града.

Поне до 14 април Москва отменя безплатното пътуване в градския транспорт за студенти, възрастни хора и хора с хронични заболявания, се казва в съобщение на уебсайта на кмета на Москва.

Въведена е и забрана за провеждане на всякакви обществени събития. Кинозалите, пързалките, боулинг залите, игралните зали ще бъдат затворени в московските търговски и развлекателни центрове. В същото време магазините, банките и потребителските услуги, разположени в търговския център, остават отворени.

Стоматологичните кабинети вече трябва да предоставят само спешна помощ при остра болка и други спешни състояния.

Днес руският президент Владимир Путин ще направи обръщение към нацията по телевизията, съобщиха от Кремъл. "Президентът скоро ще приключи работата по текста на своето обръщение към гражданите", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортери, като заяви, че адресът ще бъде излъчен след няколко часа.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив